• De mooiste woonconcepten
  • Eerlijk & deskundig advies
  • Beste prijs & kwaliteit
  • Persoonlijke service

Tip 1: Bepaal het maximale budget

Tijdens het uitzoeken van een keuken is het handig om te weten wat het maximale budget is. Zo voorkom je een keukenontwerp dat uiteindelijk niet binnen het budget past. De prijs van een keuken hangt af van vele factoren zoals het materiaal werkblad, het merk keukenapparatuur, het aantal apparaten, grootte van de keuken en laden of deurtjes. Het maximale budget kan je ook verdelen over verschillende onderdelen. Bepaal het maximale budget inclusief of exclusief montage, geef aan wat van toepassing is.

Tip 2: Bepaal de beschikbare ruimte

Een keuken ontwerpen begint met de afmetingen. Bepaal van te voren de beschikbare ruimte met de exacte afmetingen. Geef ook aan waar de ramen en deuren zich bevinden en op welke manier ze open gaan, naar binnen of buiten. Heb je een plattegrond van de ruimte, neem dit mee tijdens het uitzoeken van een keuken. Zo krijg je meteen een ontwerp op maat.

Tip 3: Gewenste opbergruimte

Bedenk van te voren hoeveel opbergruimte je wenst. Heb je momenteel voldoende opbergruimte of wil je in een nieuwe keuken meer opbergruimte? Meer opbergruimte betekent niet altijd een grotere keuken. Extra opbergruimte is op verschillende manieren te creƫren. Daarbij geven we nog een tip; zorg ervoor dat je meer opbergruimte krijgt dan je in eerste instantie nodig bent. Je verzamelt steeds meer keukenspullen en zo heb je over een aantal jaren nog steeds voldoende opbergruimte.

Tip 4: Denk aan de installatie

Een belangrijk punt waar vaak niet aan gedacht wordt, is de installatie van de keuken. Voornamelijk bij een nieuwe keuken in een bestaande woning zijn er veel installatiepunten waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het ontwerpen van de nieuwe keuken. Houd er rekening mee wanneer je een compleet andere indeling wilt dat er veel installatiepunten verplaatst moeten worden zoals de gasaansluiting, stopcontacten, aansluiting afzuigkap. Bekijk wat de mogelijkheden en extra werkzaamheden zijn. Besluit aan de hand daarvan of je het definitief wilt.

Tip 5: Zet jouw wensen op papier.

Jouw nieuwe keuken moet een droomkeuken worden, dat voldoet aan je wensen. Om te voorkomen dat je tijdens de eerste afspraak een wens vergeet te melden, is het handig om jouw wensen op papier te zetten en dit mee te nemen. Zo weet je zeker dat al jouw wensen/eisen besproken worden.

Tip 6: Download de keukenchecklist van IJtsma Opende

De keukenchecklist is een handig overzicht van veel gestelde vragen tijdens een eerste afspraak. Je moet over zoveel punten nadenken tijdens het uitzoeken van een keuken en de keukenchecklist is dan ideaal als hulpmiddel.